Rakovinu môžu poraziť aj marhuľové kôstky a vitamín B17

Uveríte tomu, že rakovinu môžu poraziť obyčajné marhuľové kôstky a vitamín B17?

Marhuľové jadrá BIO

                  Marhuľové jadrá BIO /B17/

Keď americký spisovateľ Edward Griffin (82) pustil do sveta svoju knihu Svet bez rakoviny, rozpútal sa okolo nej ošiaľ.  Ľudia začali veriť, že drastickú chemoterapiu a ožarovanie už pacienti nebudú potrebovať, lebo s rakovinou si poradí prírodný všeliek.

Zázrak prírody?

Amygdalín nie je žiadna novinka. Poznali ho už v 3. storočí pred naším letopočtom, keď ho najmä Egypťania používali na liečenie kožných nádorov. Znovu ho objavil až doktor Ernst Krebs v päťdesiatych rokoch 20. storočia a rozvinul teóriu, že ak rakovinu nespôsobuje baktéria, vírus ani toxíny, musí byť jej príčina inde. V nedostatku niektorej potrebnej látky, ktorá chýba v jedálnom lístku moderného človeka. Zložku pomenoval vitamín B17. Ten sa nachádza vo vyše tisícdvesto druhoch rastlín, no asi najviac je zastúpený v horkých marhuľových jadrách.

Ešte nikdy ste o ňom nepočuli? Existujú teórie, že jeho účinky sa snaží ututlať a spochybniť farmaceutická loby. Veď chorých na rakovinu pribúda a chemoterapia je super biznis. „Podľa súčasného amerického zákona je schválená len tá protirakovinová terapia, ktorá je patentovaná. A prírodná látka sa patentovať nedá,“ obhajuje autor knihy fakt, že v USA a ďalších krajinách je amygdalín oficiálne neoverenou látkou.

Jedzte celé ovocie

Zemou zasľúbenou pre B17 je Mexiko. Lekári ho využívajú pri liečbe rakoviny na alternatívnych klinikách a jeho laboratórnu formu laetril vyvážajú do krajín, kde ho zákony povoľujú. Strašiakom, ktorý sa v súvislosti s vitamínom B17 objavil, je kyanid, ktorý sa v ňom nachádza. V Mexiku sa preto v 60. až 90. rokoch robilo rozsiahle testovanie na zvieratách a ukázalo sa, že toxicita závisí od toho, ako látku podáte. Najnižšia je pri injekčnom podávaní do žily a riziko sa zvyšuje pri ústnom užívaní. Jedovatý totiž nie je samotný kyanid, ale až kyanovodík, ktorý sa uvoľňuje účinkom kyseliny v žalúdku.

Marhuľové jadrá BIO

    Marhuľové jadrá bio

Ak by ste teda marhuľové jadierka či iné potraviny alebo tablety s laetrilom jedli pričasto, môže to byť nebezpečné. Čisto teoreticky, pri konzumácii 200 gramov marhuľových jadierok hrozí úmrtie, no zjesť takéto množstvo by asi nebol schopný nikto. A aké dávky odporúčajú odborníci ako prevenciu? Ak chcete čísla, hovorí sa o 50 miligramoch denne, čo je v priemere desať až dvanásť marhuľových jadier.

Lenže obsah laetrilu v niektorých odrodách môže byť oveľa vyšší. Praktická rada znie – jedzte ovocie v takom množstve, ako vám chutí, a vždy skonzumujte aj jadierka. Vitamín B17 nie je len v marhuliach, ale aj v inom kôstkovom ovocí a tiež v jablkách. Najjednoduchšie je napríklad chrúmať jablko aj s ohryzkom.

Ako účinkuje amygdalín?

Rakovinové bunky obsahujú veľké množstvo enzýmu zvaného beta-glucuronidasa (ďalej BG). BG sa vyskytuje aj v zdravom organizme, ale v minimálnom množstve. V prítomnosti BG sa vitamín B17 rozpadá a uvoľňuje kyselinu kyanovodíkovú a benzaldehyd. Tieto dve látky bojujú proti rakovine zvnútra a ničia ju. Čo sa však stane s vitamínom B17 v zdravom tele? Čo sa deje, keď kyselina kyanovodíková a benzaldehyd prejdú do zdravého tkaniva? Zdravé bunky na rozdiel od rakovinových obsahujú enzým zvaný rhodanesa. Tento enzým dokáže kyselinu kyanovodíkovú premeniť na thiocyanat, ktorý je pre nás zdravý. Thiocyanat znižuje krvný tlak a za druhé je látkou, z ktorej náš organizmus produkuje pre nervy tak dôležitý vitamín B12. Jedovatý benzaldehyd sa mení pomocou vzdušného kyslíka na bolesti utišujúcu kyselinu benzoovú. To je snáď aj dôvod, prečo vitamín B17 pôsobí utišujúco pri bolestiach. Keďže sa rakovinové bunky živia kvaseným cukrom a nie kyslíkom, nemajú proti benzaldehydu žiadnu šancu. V krátkosti povedané: vitamín B17 bojuje proti rakovine zvnútra a pre normálne bunky je zdravý – podľa G. Homesových vysvetlení.

 

B17 Marhuľové jadrá

Vitamín B17 Bio Marhuľové jadrá

Konzumovanie

Philipp Day (autor viacerých kníh, zaoberajúcich sa pôsobením vitamínu B17) odporúča chorým jesť denne 30-50 jadierok (0,7 jadierka x váha v kg), nie však naraz, ale rozdelene počas celého dňa. V prípade ochorenia začíname s 10. jadierkami denne a počas 2-3 týždňov zvyšujeme množstvo na konečné. Na jeden raz jeme len 5-7 jadierok. Ľudia, ktorí sú zdraví a chcú jadierka jesť ako prevenciu, by mali denne zjesť 5-10 jadierok. Jadierka by sa mali konzumovať spolu so sušenými marhuľami, papájami alebo ananásom, pretože enzýmy obsiahnuté v tomto ovocí pozitívne ovplyvňujú účinok amygdalínu a taktiež spríjemňujú horkú chuť jadierok.

Ešte slovko k téme kyselina kyanovodíková a jedovatosť marhuľových jadier. U žiadnej z osôb, ktoré trpeli nádorovým ochorením a konzumovali marhuľové jadrá ako potravinový doplnok, sa neprejavila nevoľnosť alebo iné symptómy otravy.

Aj keď sa pri rakovinovom ochorení liečite terapiami školského lekárstva (ožarovanie, chemoterapia), je kombinácia užívania jadierok ako prídavná terapia cennou podporou pre poškodený imunitný systém.

Pravidelného konzumovania marhúľ a marhuľových jadier by sa preto nemal nikto vzdať …

Vedeli ste , že …?

Je dôležité konzumovať marhuľové jadrá spolu s enýzmovým preparátom, alebo ešte lepšie spolu s čerstvými alebo sušenými marhuľami. Toto ovocie obsahuje enzými, ktoré sú súčasťou celého mechanizmu účinku amygdalínu.

Kto konzumuje marhuľové jadrá zo zdravotného hľadiska (obsahujú vitamín E, B vitamíny, kálium, horčík a u horkých jadier amygdalín), by mal dávať pozor na to, aby boli jadrá prírodne sušené a nepražené. Vysoké teploty ničia časť vzácnych výživných látok, ktoré obsahujú.

Marhuľové jadrá majú tak isto ako iné oriešky určitý potenciál na alergické reakcie, čo môže viesť vo výnimočných prípadoch k neznášanlivosti. Ak by sa niečo také prejavilo, musí sa znížiť konzumované množstvo jadierok, alebo v najhoršom prípade ich úplne vynechať.

Ak má niekto problémy s hryzením jadierok, môže si jadierka pomlieť na múčku (napr. na kávovom mlynčeku) a tak pridávať napr. do jogurtu alebo müsli. Nedoporučuje sa jadierka variť, aby zmäkli, pretože strácajú tak svoj účinok.

Najväčšími dodávateľmi horkých marhuľových jadier do Európy sú Turecko, Sýria a Čína.

Tabuľka 1

Tajomstvo kmeňa Hunzov

Najlepší spôsob, ako vyvrátiť alebo potvrdiť vitamínovú teóriu rakoviny, by bolo vziať obrovskú skupinu ľudí, izolovať od ostatných a zabezpečiť im na dlhé obdobie stravu bohatú na vitamín B17. Spisovateľ Edward Griffin však tvrdí, že presne toto už niekto urobil za nás. Reč je o himalájskej oblasti Hunza, kde sa obyvateľstvo dožíva vysokého veku a aj tunajší starí ľudia sú neobyčajne zdraví a vitálni. Rakovinu tu prakticky nepoznajú. Ktovie, či nie preto, že ich strava je bohatá práve na tento „zázračný“ vitamín.

Marhule, ktoré sa tu pestujú vo veľkom, sa používajú prakticky na všetko a ich jadrá sú veľmi cenné. Dokonca z nich vyrábajú olej, ktorý používajú na varenie alebo sa ním natierajú. V čase, keď sa robil výskum, bola v jedálnom lístku obyvateľov okrem marhúľ prevažne vegánska strava – obilie, zelenina a strukoviny. V posledných rokoch spolu s cestou cez hory pribudlo v tejto oblasti aj jedlo z moderného sveta.

A s ním prvé prípady rakoviny. Náhoda? Podobne ako Hunzovia sú na tom aj iné populácie na svete – Indiáni či Inuiti. Spája ich strava bohatá na nitrilosidy, ťažká fyzická práca a izolácia od okolitého sveta. Skupiny ľudí s nižším výskytom rakoviny sú však aj vo veľkomestách. Ide o vegánov a vegetariánov, ktorí mäso nahrádzajú zvýšeným príjmom semien, orechov a strukovín. A hádajte, čo tieto potraviny obsahujú.

Má to háčik

Edward Griffin priznáva, že k rukolapným dôkazom o zázračných vlastnostiach B17 sa nedá dostať. Výskum a štúdie, ktoré sa v minulosti robili, zmanipulovala podľa neho farmaceutická loby. Či už ide o konšpiračnú teóriu, alebo nie, pravda je taká, že existuje množstvo zdokumentovaných prípadov, pri ktorých B17 zafungoval. Len známa klinika v Mexiku Oasis of Hope vyliečila vďaka amygdalínu tisíce pacientov. Ďalším dôkazom môžu byť prípadové štúdie publikované v časopisoch. Aj manželka Edwarda Griffina Patricia napísala knihu o skutočných prípadoch vyliečenia na klinike doktora Richardsona v USA.

Šesťdesiatdva zverejnených príbehov pacientov je len výberom z oveľa väčšieho množstva. Opierajú sa o reálne lekárske záznamy na klinike. Sú medzi nimi aj prípady, keď pacientovi ostávalo len pár týždňov života a dávky amygdalínu ho úplne uzdravili. Naši lekári užívanie vitamínu B17 nezakazujú, povoľujú ho ako podpornú liečbu k chemoterapii, no ide o výživový doplnok.

Aby mohol pacient liečiť svoj akútny stav len pomocou tejto látky, potrebuje oveľa vyššie dávky a tie sa bezpečne dajú do tela dostať len intravenózne. A tu je pes zakopaný, pretože u nás takúto liečbu nikto nerobí. Riešením je nájsť si kliniku v zahraničí. Zoznam tých, ktoré poskytujú alternatívnu liečbu rakoviny, je na stránke cancure. org.

 

Zdroje:

Kniha “Rakovina-prečo stále zomierame bez spoznania pravdy” (Phillip Day)
Kniha “Eine Welt ohne Krebs.” (G.Edward Griffin)
Natur power (Gerd Schaller)

http://www.naturalnews.com/

Uložiť

Uložiť

Uložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *